Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine OLEASANA so pripravljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom (OZ), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošne informacije

Z registracijo v spletni trgovini oleasana.si in s potrditvijo naročila izjavljate, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine oleasana.si.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine urejajo naslednja področja:

 • prodajna pogodba,
 • cene,
 • ugodnosti,
 • naročilo,
 • dostava,
 • plačilo,
 • vračilo Izdelkov,
 • reklamacije,
 • prijava poškodovanih pošiljk.

Navedene pogoje si lahko natisnete in arhivirate za morebitno kasnejšo uporabo, vendar vas prosimo, da pred tiskanjem teh pogojev pomislite na okolje.

Prodajna pogodba

Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.
Pogodba sklenjena med ponudnikom in kupcem bo shranjena v arhivu podjetja OLEASANA, Frane Tomšič, s.p. V primeru, da kupec želi ali potrebuje dodaten izvod pogodbe, mu jo podjetje OLEASANA, Frane Tomšič, s.p. lahko ponovno dostavi po elektronski pošti ali preko Pošte Slovenija. Po zaključku nakupa boste na e-pošto prejeli potrditev o naročilu z vsemi podrobnostmi.

Cene

Vse cene v spletni trgovini oleasana.si so dokončne glede na dan naročila in že vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Kljub trudu, da bi zagotovili ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, brez da bi lahko kupec uveljavljal kakršen koli zahtevek iz naslova povrnitve škode ali drugačne vrste nadomestila ali plačila. V teh primerih bo spletna trgovina oleasana.si poskušala ponuditi kupcu rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Naročilo

V spletni trgovini poiščete izdelke in jih dodate v košarico. Nakup nadaljujete s klikom na povezavo »Na blagajno«. Sledi vnos osebnih podatkov (ime in priimek, naslov dostave in način plačila). S klikom na gumb »Oddajte naročilo« bo vaše naročilo oddano.

Načini plačila

 • z nakazilom na račun ponudnika po predračunu, ki ga samodejno generira spletna trgovina,
 • z gotovino ob prevzemu (plačilo ob povzetju), ki se poravna pooblaščeni osebi distributerja DPD Slovenija.

V primeru, da ste morda naročili izdelke, ki jih zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odposlati v objavljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Dostava in rok dobave

Stroški dostave so izračunani pred zaključkom nakupa in se prištejejo končnemu znesku nakupa.

Poštnina za Slovenijo se obračuna po veljavnem ceniku logističnega partnerja. 

V države evropske unije pošiljamo na zahtevo, vendar po predhodnem dogovoru in na podlagi poravnave dodatnih stroškov iz naslova pošiljanja. Stroški dostave za tujino se izračunajo na podlagi posameznega primera.

Podjetje za dostavo pošiljk je DPD Slovenija.

Ponudnik bo odposlal pošiljko v roku 10 delovnih dni od prejema naročila oziroma od prejetega plačila v kolikor se naročnik odloči za plačilo po predračunu. Dobavni rok izdelkov po naročilu velja na podlagi dogovora med ponudnikom in naročnikom. V primeru težav ponudnika s pravočasno oddajo pošiljke je ponudnik o tem dolžan obvestiti naročnika in se z njim dogovoriti za podaljšanje roka dostave, zamenjavo izdelka ali prekinitvi naročila.

Izdelki, ki so na zalogi, odpošljemo v roku 48 ur od prejema naročila. Vsa naročila prejeta izven delovnih dni (vikend in prazniki), odpošljemo v roku 48 ur od prvega delovnega dne.

Ob naročilu večjega števila izdelkov vam bomo v primeru različnih dobavnih rokov (več kot 10 dni) dostavo izvedli deljeno. O tem vas bomo preko elektronske pošte tudi obvestili.

V primeru, da bi prišlo pri dostavi do zamud vas bomo o tem preko elektronske pošte obvestili.

Dostavo naročenih izdelkov za nas izvaja kurirska služba DPD. Če vas ob dostavi ni na naslovu, navedenem pri potrditvi naročila, bo podjetje DPD Slovenija na istem naslovu pustilo obvestilo o prispelem paketu. Obvestilo bo vsebovalo številko paketa in telefonsko številko podjetja GLS Slovenija. V roku štirih dni se morate s podjetjem DPD dogovoriti o novem datumu dostave. Če tega ne storite bo DPD Slovenija poizkusil peti delovni dan ponovno dostaviti paket. V kolikor paketa ni možno ponovno vročiti se paket brez obvestila vrne pošiljatelju. V kolikor vas ni mogoče najti na naslovu za dostavo in vam ni mogoče pustiti obvestila o prispelem paketu (na primer, če je stavba oziroma vhod za dostavo zaklenjen), potem bo DPD Slovenija paket ponovno poskušala dostaviti naslednji delovni dan. Če je tudi drugi poizkus dostave neuspešen, bo DPD Slovenija brez obvestila vrnila paket pošiljatelju.

Strošek dostave je vključen v ceno izdelkov.

Zakon o davčnem potrjevanju računov

Vklopi razum, zahtevaj račun

Pri poslovanju spletne trgovine oleasana.si upoštevamo Zakon o davčnem potrjevanju računov. Vsak račun, ki ni plačan z neposrednim nakazilom na transakcijski račun ponudnika, to je podjetja, ki je lastnik spletne trgovine oleasana.si, je davčno potrjen.

Podrobnosti o popisu poslovnih prostorov, dodelitev njihovih oznak ter pravila o dodeljevanju zaporednih številk računov so zapisana v internem aktu, sprejetem 31. 12. 2015 in veljavnem od 2. 1. 2016.

Vračilo izdelkov

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) lahko naročene izdelke, kupljene po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko spleta), brez razloga vrnete v roku 15 dni. Skladno z določilom 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) lahko kupec v petnajstih (15) dneh od dneva sklenitve pogodbe sporoči prodajalcu, da odstopa od pogodbe, ne da bi za to navedel razlog. V primeru, da je prodajalec izdelek že odposlal, začne teči petnajstdnevni rok, v katerem lahko kupec od pogodbe odstopi od dneva, ko je prejel naročene izdelke.

Kupljene izdelke mora kupec v teh primerih prodajalcu vrniti nepoškodovane, v nespremenjeni količini, brez sledov uporabe ter z vso pripadajočo dokumentacijo. Če ni v spletni objavi določeno drugače, vse morebitne stroške vračila krije kupec.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe oziroma od vrnitve blaga.

Naslov za vračilo kupljenega blaga je OLEASANA, Krožna pot 54, 1000 Ljubljana.

Na željo kupca pa lahko kupnino delno ali v celoti upoštevamo kot dobropis pri morebitnem drugem nakupu.

Vse ostale ugovore, pripombe, zahtevke in izjave ali morebitne pohvale nam lahko pošljete ne elektronski naslov info@oleasana.si.

Reklamacije

Kupec lahko izdelke reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki so potrebni za njegovo normalno uporabo ali če nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil ali če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec ob prijavi reklamacije izpolni reklamacijski zahtevek.

Kupec lahko izdelke reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije, uveljavlja zahtevke iz naslova odgovornosti za stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec zahteva popravilo ali zamenjavo izdelka. Menjave so možne le za izdelke, ki niso bili odprti,  v njih ne manjka vsebina ali kažejo drugih znakov odprtja.

Kupec lahko reklamirane izdelke vrne tako, da ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Če želite izdelke vrniti na naše stroške se o tem najprej dogovorite preko elektronskega naslova info@oleasana.si. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

evPrijava poškodovanih pošiljk

V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri GLS Slovenija. To storite tako, da pošiljko odnesete na najbližjo izpostavo v enakem stanju, kot ste jo prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s GLS Slovenija bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

Odveza odgovornosti

Upravljalec spletne trgovine, podjetje OLEASANA, Frane Tomšič s.p., Krožna pot 54, 1000 Ljubljana stremi k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletni strani oleasana.si. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletni strani. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov info@oleasana.si.

Podjetje OLEASANA, Frane Tomšič s.p., Krožna pot 54, 1000 Ljubljana ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh. Objavljene fotografije so lahko simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.