Spletni piškotki

Kaj je spletni piškotek?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer vsebino nakupovalne košarice in druge nastavitve. Tako je lahko vaš obisk spletnega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna in koristna.

Zakaj potrebujemo piškotke?

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju nekaterih storitev. Uporabljamo naslednje spletne piškotke:

Ime piškotkaNamenTrajanje
_ga
Piškotek nastavi orodje Google Analytics, ki nam omogoča, da spremljamo, kako se obiskovalci premikajo znotraj naše spletne trgovine.
2 leti
_gat
Piškotek nastavi orodje Google Analytics, ki nam omogoča, da spremljamo, kako se obiskovalci premikajo znotraj naše spletne trgovine.
Seja
PHPSESSID
Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami (košarica, ogledani izdelki, itd.).
Seja
currency
Piškotek za nastavitev valute.
1 mesec
language
Piškotek za nastavitev jezika.
1 mesec

Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji »Pomoč« vašega spletnega brskalnika.

V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere spletne strani morda ne bodo delovale pravilno. Več o uporabi spletnih piškotkih po spremenjenem »Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, ur. list št. 109/2012)« si lahko preberete na straneh informacijskega pooblaščenca RS.