Katere probiotike izbrati za vašo težavo?

Objavil(a) oleasana 30/01/2022 0 Komentar(ji) Informacije,

Podajmo se v naš mikrokozmos probiotikov

Z odkritjem mikroskopa je človeštvo prišlo do spoznanja, da človek ni osamljeno bitje, ampak se v njegovem telesu nahaja poseben mikrokozmos najrazličnejših organizmov, ki človekov makrokozmos pomagajo obdržati v ravnovesju. Večinoma vsi vemo, kako moteče je, če se v našem organizmu poruši mikroflora, sestavljena iz tako kompleksnih in številnih sevov bakterij in glivic pa tudi virusov. Mnogim je poznano, kakšne težave lahko povzroči kandida, ki je sicer mirna prebivalka našega telesa ali pa herpes virus, ki v nas živi kot da ga ni, a pokaže svoje zobe, ko naš imunski sistem oslabi.

Vse več modernih študij kaže na to, kako zelo pomemben je prebavni sistem ob optimalno delujočem imunskem sistemu. Zato je jemanje probiotikov, živih organizmov, ki so sicer že prisotni v našem organizmu, ključnega pomena. Morda se nam je zaradi bolezni zmanjšalo število dobrih sevov mikroorganizmov, pa vendar imamo sedaj tu široko paleto probiotikov, ki jih lahko izberemo glede na naše težave ali pa celo kombiniramo.

Kaj si želite izboljšati?

Omenili smo že imunski sistem. Je to vaš cilj? Da ga okrepite in izboljšate? Morda pešajo koncentracija, spomin, energija in dobro razpoloženje? Potem je Multi EM ferment prava izbira popolnoma naravnega probiotika za vas, saj vsebuje kar 20 milijard živih in skrbno izbranih 31 sevov raznovrstnih (EM) probiotičnih bakterij v priporočljivem dnevnem odmerku ter 31 različnih zelišč in rastlin poznanih iz bogate zakladnice zeliščarstva, ki je temelj biološke medicine.

Želite obnoviti črevesno mikrofloro in izboljšati svojo prebavo?

Ste morda ugotovili, da vaše telo hrane ne vsrkava dobro? Ste tudi oseba, ki se zaveda, da moderna prehrana še kako zlepi črevesne resice in poškoduje prebavo? Potem kar na delo, saj je rešitev pri roki v obliki probiotika Smidge ™ Sensitive Probiotic. Po desetletjih raziskav in povratnih informacij strokovnjakov, znanstvenikov, raziskovalcev in tistih, ki jih zanima zdravje črevesja, je Smidge ™ oblikoval to mešanico, ki pomaga obnoviti prebavo in izločanje, hkrati pa pomaga pri razgradnji in asimilaciji hranil. Smidge ™ je izločil nekatere seve, ki jih najdemo v komercialnih probiotikih in lahko povzročijo intoleranco za histamin, d-laktacidozo in druge potencialne reakcije. Smidge ™ Sensitive Probiotic je primeren za najbolj občutljive posameznike, praktične izkušnje govorijo, da je zelo primeren tudi za osebe z PANDA/PANS, SIBO, Avtizmom, PDD-NOS, , Paleo, GAPS, AIP, Ketogenske diete, diete brez glutena, soje in kazeina.

Si prizadevate ohraniti zdrav mikrobiom vaših najmlajših?

Kaj pa naši malčki? So ti res vedno zdravi? Sami dobro vemo, da imajo tudi naši malčki lahko prebavne težave bodisi zaradi neustrezne hrane, vplivov okolja ali genetske dediščine. Smidge je mislil tudi na njih in za njih ustvaril poseben probiotik. Smidge ™  je nežen, a vendar močan otroški probiotik v prahu ima enako formulo kot GutPro® Infant. Skrbno pripravljena mešanica vsebuje sedem klinično dokazanih probiotičnih sevov, ki so naravno prisotni pri zdravih dojenčkih. Teh sedem probiotičnih sevov skrbi za učinkovito pomoč pri kolonizaciji črevesja s koristnimi bakterijami. Podpira imunski sistem, pomaga pri pogostih otroških prebavnih težavah, kot so refluks, občasna driska, zaprtje ter celo kožne težave. Bifidobacterium infantis, sev, ki prevladuje v črevesju dojenih otrok, obsega 50% formule Smidge ™, saj študije kažejo, da Bifidobacterium infantis podpira zdravo prebavo, rast in močan imunski sistem.

Ali vaš otrok posega predvsem po nezdravi hrani ( npr. testeninam dan na dan, pomfriju, kečapu, sladkarijam)? Verjetno ste že slišali, da hrana po kateri najbolj pogosto posegamo, sporoča v kakšnem stanju je naš mikrobiom. O tem je veliko govorila že dr. Natasha Campbell McBride, ki s svojim GAPS prehranskim protokolom nagovarja prav to težavico. Naš Mikrobiom lahko "nagovorimo" z ustreznimi, kakovostnimi probiotiki in zdravo prehrano. Le prvi korak v pravo smer je potreben.

Tako za otroke kot za odrasle je GutPro® mešanica idealna, saj v njej ne boste našli običajnih alergenov ali nepotrebnih sestavin.Tako izkoristite vse prednosti teh močnih kapsul z majhno serijo probiotikov. Ker so kapsule manj zgoščene kot prašek, so idealne za vse tiste, ki šele začenjate s probiotiki.

Potrebujete podporo po jemanju antibiotikov?

Morda ste ravnokar zaključili terapijo z antibiotiki in se bojite razraščanja glivic kot so kvasovke in kandida, kar se pogosto pojavi. Probiotiki na osnovi Smidge® Yeastbiotic vsebujejo za črevesje blagodejni bakterijski sev, Saccharomyces boulardii brez alergenov. Na ta način se z uživanjem takšnega probiotika prepreči stranske učinke antibiotikov kot so driska, utrujenost ali možganska megla. Ljudje s Clostridium difficile in kandido uporabljajo tudi probiotike Smidge® Yeastbiotic po navodilih zdravnika, njegova učinkovitost pa je dokazana celo tudi v kliničnih raziskavah.

Zdaj pa na pot dobrega počutja in zdravja

Včasih so rekli, da za vsako težavo raste rožica in tudi mi lahko rečemo, da za vsako specifično težavo obstaja učinkovit probiotik. Naj vam ne bo škoda časa in pridobiti že v začetku dovolj informacij, da bi bila vaša pot do dobrega počutja in zdravja karseda hitra, enostavna in učinkovita. Tudi mi smo tu za vas. Pišite nam, povprašajte nas, veseli vas bomo in radi vam bomo svetovali.

Uredništvo Oleasana

Oddajte komentar