Kako odmerjate naše izdelke?

Objavil(a) oleasana 17/05/2022 0 Komentar(ji)

Navadno si pri odmerjanju prehranskih dopolnil v prahu, tekočini pomagamo z žlico oziroma žličko.

V spodnji tabeli si oglejte prehranska dopolnila in njim pripadajoče količine, ki jih odmerimo z žlico oziroma žličko:

 

Sestavina:1 čajna žlička1 jedilna žlica
GABA3 g10 g/20 g (zvrhana žlica)
EPSOM sol4–5 g12–15 g
Probiotik v prahu3-5 g10 g
Ribje olje5 ml15 ml/10 g

 

Kako odmerjamo posamezna prehranska dopolnila je navedeno na sami embalaži. Vendar vedite, da je na embalaži navedena količina za normalno doziranje, torej pri posameznikih brez zdravstvenih težav. V primeru, da gre za vnetna stanja, veljajo drugačna priporočila. Dozo v takem primeru običajno povečate. Običajno uporabniki dopolnil priporočila najdejo v različnih protokolih, priporočilih terapevtov, knjigah.

 

Eden zelo pomembnih naukov glede uvajanja vsakega novega živila ali prehranskega dopolnila, je da ga vedno uvajate postopno in počasi. Slednje pomeni, da sprva začnemo z uživanjem zelo majhne količine, nato odmerek vsak dan povečujemo. V 3-4 dneh lahko preidemo na normalno dozo.

Dandanes je mnogo ljudi alergičnih na marsikaj. Morda ste med njimi tudi vi. Nimamo vedno možnosti preveriti ali smo na določeno živilo ali prehransko dopolnilo alergični v laboratoriju,  imamo pa na voljo preprost način za samotestiranje. Živilo si namažemo na notranjost zapestja in počakamo ali pride do kožne reakcije – običajno rdečine. V kolikor zaznate kožno reakcijo, živilo odsvetujemo.