Ribje olje v steklenici - ekstra deviško - ROSITA

Ribje olje v steklenici - ekstra deviško - ROSITA

Rosita EVCLO - ribje olje v steklenici (150 ml) je nefermentirano ekstra deviško olje iz jeter polenovke, ki je pridobljeno iz jeter prostoživečih polenovk iz neokrnjenih norveških morij. Posebnost olja jeter polenovke blagovne znamke ROSITA je njihov način pridelave, ki ni podvržen kemičnim in drugim industrijskim postopkom, ki se dandanes pogosto uporabljajo. Ravno tak način pridelave mu omogoča ohranitev visoke vsebnosti naravno prisotnih vitaminov A in D ter celoten spekter omega maščobnih kislin, vključno z omega-3 EPA in DHA.

Sveže - divje - surovo, iz čistih Norveških morij. Ribje olje ROSITA je najvišje kakovosti. Fundacija Weston A. Price je Rosita olja uvrstila med najbolj kakovostna ribja olja na svetu.

Rosita ekstra deviško olje iz jeter polenovke je primerno za osebe/otroke, ki težko prenašajo okus fermenetiranega olja in želijo ohraniti odlično koncentracijo hranil, ki jih olje jeter polenovke vsebuje.

Temeljne lastnosti:

 • Naraven Vitamin D3 (700-955 IU na 500 mg)
 • Naraven Vitamin A (47-125 IU na 500 mg)
 • Omega 3: 417 mg na porcijo
 • Naravno razmerje A in D3
 • Vsebuje Omega 3, 4, 6, 7, 9 in 11 maščobne kisline, vitamine in druga v maščobi topna hranila.
 • Želatinasta ovojnica je izdelana iz 100% ribje želatine.


Posebne odlike:

 • Pridelano po starodavni nordijski metodi.
 • Hladno stiskano.
 • Popolnoma nerafinirano.
 • Iz najboljših vrst divje trske, ulovljenih v odprtem čistem severnem morju.
 • Ne vsebuje sintetičnih hranil.
 • Proizvedeno v popolni odsotnosti toplote.
 • V procesu pridelave je zaščitena hranilna vrednost olja.
 • Med ekstrakcijo se nikoli ne uporablja kemikalij, topil ali mehanskih naprav.
 • Vsebuje bogata, naravno prisotna biološko aktivna hranila, ki olju dajejo značilno učinkovitost.
 • Vitamini, ki so prisotni v jetrih polenovke, ohranijo svojo izvorno obliko. Na primer, vitamin A je pretežno v obliki retinola, vitamin D pa pretežno v obliki holekalciferola (D3).


Analiza olja.

Izdelek vsebuje visoke vrednosti Vitamina A in D:

Vitamin D prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja.

Vitamin D prispeva k normalni ravni kalcija v krvi.

Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti.

Vitamin D prispeva k delovanju mišic.

Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih zob.

Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema.

Vitamin D ima vlogo pri delitvi celic.

Vitamin A ima vlogo pri presnovi železa.

Vitamin A prispeva k ohranjanju zdravih sluznic.

Vitamin A prispeva k ohranjanju zdrave kože.

Vitamin A ima vlogo pri ohranjanju vida.

Vitamin A ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Vitamin A ima vlogo pri specializaciji celic.


Eikozapentaenojska kislina (EPA) in dokozaheksaenojska kislina (DHA):

 • Imata vlogo pri delovanju srca (koristni učinek dosežemo z dnevnim vnosom 250 mg EPA in DHA).
 • Prispevata k vzdrževanju normalnega krvnega tlaka.
 • Prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi.


Dokozaheksaenojska kislina (DHA):

 • Ima vlogo pri delovanju možganov (koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250mg DHA).
 • Ima vlogo pri ohranjanju vida (koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250mg DHA).
 • Prispeva k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi.
 • V času nosečnosti prispeva k normalnemu razvoju možganov zarodka in dojenčkov.
 • V času nosečnosti prispeva k normalnemu razvoju oči zarodka in dojenčkov (nosečnice in doječe ženske koristni učinek dosežejo z dnevnim vnosom 200mg DHA, poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, to je 250mg DHA in EPA).


Ali ste vedeli, da so Rositina olja v tekočini (EVCLO) posebej pripravljena tako, da zdržijo temperature pri pošiljanju več kot en mesec?

Stekleničke se spirajo z dušikom, da se prepreči oksidacija, in med prevozom ne potrebujejo hladilnih paketov ali ledu. Ko prejmete svoje olje, je pomembno, da pred odpiranjem stekleničko ohladite na temperaturo hladilnika (4 °C).

Če sobna temperatura pogosto ali znatno presega 25 °C, se lahko kapsule EVCLO za krajši čas shranijo v hladilniku. Ker nizke temperature lahko povzročijo kondenzacijo, je priporočljivo, da mehkih gelov ne hranite v hladilniku več kot en mesec. Če ni znakov kondenzacije, so lahko mehki geli varni za uporabo tudi po treh mesecih v hladilniku, vendar se to ne priporoča.


Prihranite z nakupom večjih količin!


ZA OSTALE DRŽAVE V EU SE POŠTNINA DOPLAČA SKLADNO Z VELJAVNIMI CENIKI LOGISTIČNIH PODJETIJ. PROSIMO KONTAKTIRAJTE NAS ZA PONUDBO.

Opozorila in opombe
Navodila za uporaboZaužijte 5ml na dan.
AlergeniVsebnost alergenov: riba (v obliki olja iz jeter polenovke).
OPOZORILOPriporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
OpombeZa posebne primere se posvetujte s prehranskimi strokovnjaki ali preverite v tuji in domači strokovni literaturi kot je Cure Tooth decay, GAPS (Gut and Psychology Syndrome), Super Nutrition for babies, Želim Dojiti.
Lastnosti
Seznam sestavinDivje in surovo ekstra deviško olje jeter polenovke, antioksidanti (sledi ekstrakta rožmarina in mešanih naravnih tokoferolov – vitamin E).
Neto količina živila150ml.
Število odmerkov30 odmerkov po 5ml (5g). Odrasli: 1/2 do 1 čajna žlička dnevno. Otroci in občutljivi posamezniki: 1 do 4 kapljice dnevno. Dojenčki (po odobritvi zdravnika): 1 do 3 kapljice dnevno. Kapljice se lahko dajejo z žličko ali s kapalko pred hranjenjem. Nosečnice in doječe matere: Ne presegajte več kot ¼ čajne žličke dnevno. Upoštevajte načelo majhnih količin in postopnosti: Rosita je vrhunski, čisti in močan terapevtski pripravek. Zato se priporoča, da začnete počasi, z manjšim odmerkom od priporočenega. Na primer vzemite zelo majhen odmerek vsak drugi dan, ali celo enkrat na teden, dokler ne ugotovite, kako dopolnilo vpliva na vaše telo in kakšen odmerek vam ustreza.
Hranilna vrednostVsebnost (5ml): Kalorije 45, Skupaj maščobe 4,5g (6.43%*), nasičene maščobe 1g (5%*), Omega-3; 1,293mg [od tega DHA 605mg in EPA 443mg], Holesterol 20mg (6%*), vitamin A 1170 mcg (146.25%*), vitamin D 9.875 mcg (197.50%*). *Odstotek dnevne vrednosti. TOTOX < 8

Napišite mnenje

Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosim, prijavite se ali pa se registrirajte!

Rosita ekstra deviško olje jeter polenovke je avtentično olje jeter polenovke norveškega porekla, ki je sveže, surovo in pridobljeno s pomočjo starodavnega postopka ekstrakcije, ki uporablja naraven način ločevanja olja iz jeter polenovke. Med postopkom ekstrakcije niso uporabljene kemikalije, topila in mehanske naprave. Olje je popolnoma nerafinirano in izdelano v skladu s popolno odsotnostjo toplote. Opisani proces zagotavlja, da v olju ostane veliko naravnih vitaminov in hranilnih snovi, ki so prisotne v olju jeter polenovke in ostanejo nedotaknjene. Rosita ekstra deviško olje jeter polenovke je bledo/zlate barve, po okusu pa blago in nikakor ne odbijajočega okusa po ribah. Je temeljito preizkušen v sodelovanju vodilnih norveških univerz in vladnih inštitucij. Avtentično starodavno olje v današnjem sodobnem svetu na katerega bi bili njihovi nordijski predniki ponosni!

Uporaba: Pristno nerafinirano ekstra deviško olje jeter polenovke so zaradi njegovih koristnih uinkov uživali prebivalci severne obale na Norveškem. Uživali so ga oralno in tudi dermalno z nanosom na kožo.
Uporaba oralno: ½ do 1 čajna žlička dnevno.
Zunanja uporaba: Ne priporočamo kot nadomestilo za interno uporabo, vendar se olje lahko vtira tudi v kožo. Olje se lahko uporablja tudi lokalno za rane in kot eliksir za kožo.

Tabela EVCLO

 • Št. ogledov: 11404
 • Šifra izdelka: RENOJP150
 • Dobavljivost: Na zalogi
 • 42,00 €
 • Cena v točkah zvestobe: 5
 • 2 ali več 40,80 €
 • 3 ali več 39,65 €
 • 4 ali več 38,65 €

Oznake: olje jeter polenovke Rosita, Vitamin A in D, imunska odpornost, zdrave kosti, zdravi zobje, za otroke, za nosečnice